Wednesday, June 12, 2019

Selamat Datang... Jangan Malu-malu....

Blog ni, saja je aku buat, supaya mudah bagi kamu-kamu nak carik resepi, kongsi-kongsi apa juga resepi yang kamu tau dengan semua orang. Jadi, pasal puan ripoter Izinni banyak kali dok tulis resepi kat blog dia, makanya aku kutip la satu-satu, boh kat sini. Bukan kata dia tukang masak yang hebat dan tersohor macam lelaki-lelaki lembut yang selalu muncul kat tibi tu, sama macam kita-kita juga, haha... Cuma dia kan dah tu we (hehe... suri) dan rajin masak, mesti tau banyak resepi yang sedap-sedap... Bila dah ada resepi buleh la dicuba kalau korang nak. Aku... hahah.. belum pernah cuba pun...


Kalau berminat akan resepinya... sila klik saja kat nama makanan yang kamu suka...


Aneka Masakan Mee
Mee Kari
Mee Sup Utara
Mi Bakso

Aneka Masakan Ikan
Bebola Ikan
Patin Masak Tempoyak
Ikan Stim Limau
Ikan Tiga Rasa
Kerisi Kukus

Aneka Masakan Ayam
Ayam Adobo
Ayam Jagung pop
Ayam Asam Pedas
Ayam Goreng 65
Ayam Krismas Khairyn

Sebenarnya.. aku belum mintak persetujuan lagi nih... Dah dapat permisi.. tak kira la dia kata plagiat macam semibelu ngan brendenpariara ke... Apa keja aku nak taip balik semua...


Kalau kamu-kamu rasa nak menyumbang sama... jangan malu-malu... cakap je, nanti aku antar surat jemputan untuk jadik penyumbang kat blog nih...

35 comments:

izinni said...

Astagfirrullahalazimmmmmm ...

memang ko bosan tahap cipan la ke ni? adehhhh ... ko plagiat, ciplak segala .. nak jadi samy vellu ngan brendan pererra ke?

macam ler resipi2 aku tu eksklusif ciptaan sendiri. adehhhh .. buat malu aku jek.

oit!! errrr ... tak nak bagi username ngan password kat aku ke? hahahahhaha

Pa'chik said...

oit.. kasik emel ko..

So'od said...

eh eh.. curik idea aku! hahah

siot je pa'chik.. aku baru nak diskusi ngan kak has.. chait!

Pa'chik said...

ko memang selalu lambat... haha...

achik said...

bagus la pa'chik buat camni.. xyah la dok nak cari n3 lepas2.. hehe..

ps: pa'chik dah try buat mee kari tu ke?? ;)

♥fizzy♥ said...

oooo...ini yang pa'chik bgtau nak buat pasal mee kari tu eh??
waahhhhh..bagusss baguss..

tapi kenap tahun tu advance sgt?
dh 2008 tu..

Pa'chik said...

achik,
haha... sumbang la resepi kek ko sekali... kongsi-kongsi...
err... penat aku cari satu negeri, mee dah hilang dari pasaran... haha... takleh nak buat lagi la neh...

fizzy,
hok ni la...
tahun tu? ada la triknya... pasal mukasurat utama diset utk tunjuk satu entri jah... jadi, kena la letak tarikh jauh nun di tahun depan.. baru entri ni kekal di mukasurat utama...

So'od said...

set jam pun x betul.. apa triknya plak pa'chik? heheh..

Pa'chik said...

jam aku tak set... saja..

achik said...

resepi byk tapi saya pun byk tak try lagi.. hehe..

ceh, alasan x buleh terima tul..

mudin001 said...

rajinnya Pakchik... hehheh!

Pa'chik said...

achik,
ko bagi la resepi kek ko yang banyak-banyak tuh... tak nak yang bantat tuh... haha...

din,
kejap je aku buat neh... tak sampai sejam pun.

achik said...

hahaha.. baru nak pesan, kalau bantat tak dijamin.. hehe.. ;p

eisraa said...

salam singgah.
oit oit saya pun terer masak jugak apa. tengah capab (cari publisiti murahan) ni. heh. bagus jugak idea ciplak-maplak ni. berfaedah. kalau saya main masak2 nanti saya jemput kalian semua. ke sini. segala kos perjalanan tanggung sendiri.

Pa'chik said...

tunggu ko balik sini la.. jimat... haha...

akirasuri said...

lapar..
pokcik..mana makanannya?

zwitterion said...

rajin sungguh!@ sungguh rajin..haha..best la:)

Pa'chik said...

gaki,
masak je la.. resepi dah ada tu..

zwit,
rugi kalau resepi-resepi tu terperap kat dalam entri yang sudah tentu tak ramai yang sanggup nak selak balik...

pB said...

Salam...

Cayalah ...

pokcik mitok resepi pulutbakar ...
boleh ??

Pa'chik said...

piBI,
pulut bakar? haha.. resepi lagu mano nok makea pulut bakar reti la.. haha...

Anonymous said...

resepi ayam lain takde ke? piza ke? sup cendawan ke?

Rodrigo said...
This comment has been removed by a blog administrator.
wan said...

Muehehehehe

Tangan aku ni kalo masak tak sedap El. Tapi setakat nak bagi resepi, small matter tuh!

Pa'chik said...

timekaseh wan pasal merajinkan diri nak menyumbang kat sini...

HazuraHamzah said...

salam... saya tau masak megi piring kaca yg sodap punya haha..

lagi satu teh tarik golas bosar bortangkai kaco yg sodap punyo haaha..

waterlily said...

OOO...aku tak tau pachik tukang masak jugak.

Tukang masak
Tukang salin resepi
Tukang pos resepi

Chik
Jangan bagitau sapa2. Liliair tak pandai masak. Rahsia kita no.:D

Wireless said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Wireless, I hope you enjoy. The address is http://wireless-brasil.blogspot.com. A hug.

Futuristics said...

NICE Blog :)

Jorge said...

Bonjour ami : il voulait invitarte que tu visites le blog que j'effectue avec mes élèves de seconde année de du secondaire sur la DISCRIMINATION.
http://nodiscrimine.blogspot.com
Sujet difficile et intéressant.
Il sera sûrement de ton plaisir.
Te nous invitons que tu lises ce qui aimes de de lui et fais un avis sur ce dernier.
Ton apport sera précieux.
Dans le blog tu trouveras un traducteur de la page dans plusieurs langues si de l'as besoin.
Une embrassade depuis l'Argentine.

Mr PenyuBiru said...

wah! meriah resepi kat sini.
tapi aku ade satu masalah. aku tak reti masak. makan aku reti aa. hehe..

tasikmerah said...

aku br jumpa blog nih... ko pandai masak ke cik...?

:)

Anonymous said...

Constantly appear to find a way on how to start being a blogger.
I really could use some help approach start blog.

my website: paginasamarillas-Atl.Com

Anonymous said...

Excellent web site. A lot of useful information here.

I am sending it to some friends ans also sharing in delicious.

And certainly, thanks to your sweat!

Feel free to visit my webpage :: Affordable-dental-plan.org

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)