-Stim ikan terlebih dahulu selama -+4 minit
-Sedikit halia dititik, 10 tangkai cili padi dicincang, Sikit daun ketumbar
-Masukkan air satu senduk (dua mangkuk kecik) diikuti dengan halia, cili padi,
-Masukkan gula (13 sudu-sudu ni kecik sangat-sangat senarnya, aku gak kalau korang nak pakai sudu makan tu, dalam tiga sudu je kot); ajino (4 sudu); garam (3 sudu); air limau nipis (-+3biji) [sudu kecik sangat-sangat]
-Bila sudah hampir masak, masukkan daun ketumbar yang sudah dihiris halus
-Apabila masak siram ke atas ikan yang sudah distim separa masak
-Stimkan semula ikan sehingga masak -+4 minit
-Hias seperti dalam gambar
3 comments:
mcm sedap je... ada picture ikan yang dah siap dimaaasak tu
Gula 13 sudu x manis kerrrr????
13 sudu gula? 4sudu ajinomoto???? wow.....biar betulllll....:-)
Post a Comment